22.9.10

Διευκρινίσεις για το κλείσιμο του Αir

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το πρόσφατο κλείσιμο του AIR, του ξενόγλωσσου ραδιοσταθμού του Δήμου Αθηναίων από την ΕΕΤΤ προχώρησε το ΕΣΡ το οποίο θα εξετάσει το θέμα της νόμιμης λειτουργίας του, την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα και όπως είπε ο πρόεδρος της αρχής, Ιωάννης Λασκαρίδης, ο AIR είχε υποβάλει αίτηση για νομιμοποίησή του, βάσει του 3310/05 και 3572/07.
Ο σταθμός είχε πάρει συχνότητα για λειτουργία την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων από το υπουργείο Μεταφορών -για την οποία υπενθυμίζεται ότι είχαν ειπωθεί πολλά τότε- μέσω ενός εγγράφου, το οποίο ωστόσο διευκρίνιζε ρητά ότι δεν εκχωρεί άδεια λειτουργίας στο σταθμό. Κατά συνέπεια, ο σταθμός αυτός δεν είχε άδεια λειτουργίας είπε ο κ. Λασκαρίδης.

«Το ΕΣΡ έχει ξεκαθαρίσει ότι νόμιμοι είναι οι σταθμοί που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα του και επειδή η ΕΕΤΤ δεν τον βρήκε σε αυτή τον έκλεισε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΣΡ.
Παρά ταύτα, ο σταθμός έχει υποβάλει αίτημα νομιμοποίησης στις 22/06/2010, το οποίο θα εξεταστεί στην Ολομέλεια της ερχόμενης Τρίτης. Πάντως, ο κ. Λασκαρίδης ανέφερε ότι η εισήγηση του ειδικού επιστήμονα για το θέμα λέει ότι δεν δικαιούται άδεια ο σταθμός.

NAYTEMΠΟΡΙΚΗ