21.6.13

Λάκης Γαβαλάς Βγαίνει από τη φυλακή! Ποιοι είναι οι όροι της αποφυλάκισής του;


Μετά από 14 μήνες κράτησης ο Λάκης Γαβαλάς φαίνεται πως εξασφάλισε την πολυπόθητη απόφαση του δικαστηρίου για την αποφυλάκισή του.

Ο εκκεντρικός επιχειρηματίας τις επόμενες ώρες θα περάσει την πύλη των φυλακών, καθώς θα είναι και πάλι ελεύθερος. Ο Λάκης Γαβαλάς καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκισης, αλλά με αναστολή στην έφεσή της. Ο ίδιος, βέβαια, υποχρεούται να καταβάλει εγγύηση δυο χιλιάδων ευρώ και να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.


Περίπου ίδια ποινή επεβλήθη και στην αδελφή του, Νότα, που παρέμενε και εκείνη υπό κράτηση, με τη διαφορά πως η αρχική απόφασή την καταδίκαζε σε έξι χρόνια φυλάκισης, επίσης με αναστολή στην έφεσή της. Όπως και ο αδελφός της, για την αποφυλάκισή της η Νότα Γαβαλά υποχρεώθηκε να καταβάλει το ίδιο ποσό εγγύησης, δηλαδή δύο χιλιάδες ευρώ, και να εμφανίζεται και εκείνη δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το δικαστήριο αναγνώρισε και στους δύο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ έλαβε υπ' όψιν και την κίνησή τους να προσφέρουν στο ελληνικό δημόσιο το ακίνητο της επιχείρησής τους στην Κάντζα – κτήριο αξίας που ξεπερνά το ύψος των χρεών τους.

yupiii.gr