30.6.15

Τι γράφουν οι επώνυμοι στα social medial για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα


ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δείτε πως αντιδρούν οι επώνυμοι για την κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μέσα από τους λογαριασμούς τους στα social medial: 


Ελένη Ράντου 
Μην αυτοκτονήσετε... επειδή φοβάστε να πεθάνετε!!!!!!!!!!!!

Αυτό μας συμβουλεύει ο Γιουνκέρ για να μην ξεχνάμε τις επιλογές μας!

Διονυσης Σαββοπουλος
«Δεν φοβάμαι τη δραχμή. Δεν φοβάμαι το ευρω, που σαφώς το προτιμώ.

Φοβάμαι μόνο τον διχασμό που τρέχει στο αίμα μας από τον καιρό του Θουκυδίδη ως τις μέρες μας.»

Έλλη Στάη
Πρόκειται για ένα δημοψήφισμα παρωδία που μπορεί να εξελιχθεί σε τραγωδία.
Το μεγάλο ψέμα για το δημοψήφισμα. Πέστε την αλήθεια για το ΟΧΙ. Οχι άλλα ψέματα.
Πραγματικά θα θέλαμε να μας εξηγήσετε πώς τολμήσατε κάτι τέτοιο αυτές τις δύσκολες ώρες, κύριε Βαρουφάκη.


Γιώργος Κιμούλης
Ήρθε η ώρα λοιπόν να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ.

Γιατί:
Ναι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει λιτότητα και ύφεση, η χώρα και η κοινωνία με τη θηλιά του χρέους στο λαιμό.
Ναι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει μεγαλύτερη ανεργία, περισσότερη φτώχεια.
Ναι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει την καταστροφή της μικρομεσαίας επιχείρησης,  την εξαφάνιση της αγροτιάς, τη διάλυση του τουρισμού, τον εξευτελισμό των συνταξιούχων.
Ναι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει ταπείνωση και υποταγή.

Γιώργος Λιάγκας
Το όχι μας γυρίζει στην δραχμή. Αν αυτό θέλουμε… Το ναι θα κάνει την παραμονή μας δυσβάστακτα επώδυνη. Γι΄αυτό είναι λάθος το δημοψήφισμα.  
Το “ναι” μας πάει στα δόντια του λύκου κα το “όχι” στα δόντια του δεινόσαυρου, αιώνες πίσω!!! Πίεση τώρα που γυρίζει, για καλύτερη συμφωνία. Είναι λάθος τι δημοψήφισμα!!! Το “όχι” μπορεί να μας βγάλει εκτός. Το “ναι” θα τους κάνει ακόμα πιο σκληρούς. Πρέπει να βρεθεί λύση…

Σάκης Ρουβάς
Φτάνουν τα λόγια
Η διαφορά ενός νοήμονα με έναν ανόητο άνθρωπο ειναι οτι ο πρώτος μαθαίνει από τα λάθη του, ενώ ο δεύτερος προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδείξει οτι οτι κάνει είναι σωστό,
Και τα επαναλαμβάνει ...!
Η διαπραγμάτευση πέτυχε η απέτυχε;
Η κυβέρνηση πήρε συγκεκριμένη εντολή από τον λαό με συγκεκριμένους στόχους!
Τους υπηρέτησε;
Η διαπραγμάτευση πέτυχε η απέτυχε στους στόχους που έθεσε η κυβέρνηση;
Εάν όχι έχει την υποχρέωση να δώσει την θέση της σε μια κυβέρνηση οικουμενική εθνικής σωτηρίας!
Η εντολή που πήρε από τον λαό δεν ήταν να πάρει την εξουσία και να παραμείνει εκεί ανεξαρτήτου αποτελέσματος και χρόνου συνεχίζοντας τις προσπάθειες μέχρι να αισθανθεί οτι δεν απέτυχε!
Το θέμα δεν ειναι να συνεχίσει η συγκεκριμένη κυβέρνηση μέχρι να μας αποδείξει οτι δεν ήταν λάθος επιλογή!!!
Τον λαό δεν τον αφορούν τα πρόσωπα αλλά τα αποτελέσματα..!
Το θέμα δεν ειναι προσωπικό ειναι εθνικό...!
Αφορά όλους τους Έλληνες...!

Πύρρος Δήμας
Δέχομαι κριτική για το γεγονός οτι επιλέγω να είμαι ανοικτός ως προς το τι πιστεύω (και ναι κυρίες και κύριοι αυτό είναι δημοκρατία). Μου είπανε οτι είμαι Αλβανός και δεν έχω το δικαίωμα να μιλάω. Εγώ πράγματι μεγάλωσα στην Αλβανία. Και επειδή έζησα οτι γινόταν εκεί αρνούμαι την αλβανοποίηση στην οποία οδηγείται η ελληνική κοινωνία. Αρνούμαι τα παιδιά μας να στέκονται σε ουρές για 1 κιλό τυρί ή 10 αυγά ή 60 γραμμάρια κιμά (αμφιβόλου προελεύσεως) κάθε μήνα με ένα κουπόνι στο χέρι όπως στάθηκα εγώ. Αρνούμαι να μεγαλώσουν με έναν Χότζα πάνω απ'το κεφάλι τους και τον φόβο στην ψυχή τους. Επειδή ευτυχώς οι περισσότεροι απο εσάς που με βρίζετε για προδοσίες και άλλου τέτοιου είδους ακρότητες δεν το έχετε ζήσει, ελπίζω να το φαντάζεστε αλλα να μην το ζήσετε ποτέ. -ΠΔ

Όμηρος Πουλακης
Πόσο τυχεροί όλοι εκείνοι που θέλουν να ψηφίσουν ΝΑΙ στο Μνημόνιο και έχουν το δικαίωμα να το κάνουν !
Πόσο άτυχοι όλοι εμείς οταν, πριν από 5 χρόνια, μας επιβλήθηκε, εν αγνοία όλων και εν μία νυκτί, το πρώτο Μνημόνιο, και κάθε μας δήλωση αντίθεσης σε αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την βία τους και την καταστολή τους.
Όμως αξίζει τον κόπο πάντοτε. Γιατί η γενναιοδωρία της Δημοκρατίας δίνει βαθιά αμφίδρομη χαρά. Τόσο σε εκείνον που διασφαλίζει το δικαίωμα κάποιου άλλου, όσο και σε εκείνον που το εξασκεί.

Χρήστος Χωμενίδης
" Μας λένε ότι μέσα στο ευρώ, θα γίνουμε Βουλγαρία. Απαντώ: Εάν βγούμε από το ευρώ, θα καταντήσουμε Αλβανία. Αλβανία της δεκαετίας του '90.
Θα καταντήσουμε μια χώρα απομονωμένη, καταχρεωμένη, εντελώς αδύναμη. Μια τέτοια χώρα στη γεωγραφική μας περιοχή νομοτελειακά θα γίνει δορυφόρος της τοπικής υπερδύναμης. Ποιά είναι η τοπική υπερδύναμη; Η Τουρκία.
Το "υπερήφανο", "ηρωικό" ΟΧΙ, θα μας κάνει πιό σύντομα από ό,τι φανταζόμαστε δορυφόρο της Τουρκίας !¨"


Γιώργος Νανούρης
Από πολιτική δεν έχω ιδέα το ομολογώ, όμως νομίζω πως είτε με Ναι είτε με Όχι, θα βρούμε -για άλλη μια φορά- τρόπο να επιβιώσουμε. 
Θα χτυπάει ο ένας την πόρτα του άλλου να μοιραζόμαστε ό,τι έχουμε! 
"Ψυχραιμία" λέω στον εαυτό μου, δε θα μου επιτρέψω να περάσω πάλι την καταθλιψάρα και την απόγνωση, όπως 5 χρόνια πριν, που ξεκινούσε το μαρτύριο. Ο ένας για τον άλλον τώρα πρέπει, περισσότερο από ποτέ..
Ας μας ενώσει θεέ μου η δυσκολία αντί να μας χωρίσει...
(χαζορομαντικός πάλι, το ξέρω)

Αντώνης Καφετζόπουλος
Το δίλημμα που τέθηκε από την κυβέρνηση ως δημοψήφισμα ειναι μπαρούφα. Ειναι πλαστό και η διαδικασία με πολλά προβλήματα δημοκρατίας.
Αλλα δε θα κάτσω σπίτι μου. Θα ψηφίσω.
Θα πω ναι στο "ΝΑΙ στο ΝΑΙ".
Θα ψηφίσω "ΝΑΙ στην Ελλάδα", της Ευρώπης, της δημοκρατίας και των εγγυημένων συνόρων, των ελευθεριών και των δικαιωμάτων.
Είμαι υποχρεωμένος να πω ΟΧΙ στην καταστροφή, ΟΧΙ στην πολιτική συμμαχία που περιέχει τη ΧΑ, τη Λεπέν, το λόμπυ της δραχμής, τους λούμπεν εκδότες των λούμπεν εντύπων, τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες της νυχτας τη Bild και τους Χριστανοκοινωνιστές της Βαυαρίας ή/και του Καμμένου.
Σιγά μη φοβηθώ.

Ελένη Γκασούκα

Ούτε οχι ουτε ναι! Να ακυρωθεί άμεσα το διχαστικό δημοψήφισμα ετσι κι αλλιώς δεν ισχύει πια το ερώτημα. Ολα ξεκινάνε απο μηδενική βαςη.Καθήστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και δουλέψτε να πετύχετε κάτι καλύτερο για το λαό σας και θα το πετύχετε ολοι θα το στηρίξουμε! Τωρα!
 

Προμηθέας Αλειφερόπουλος
Οι καριέρες χτίζονται με τα Όχι..