Σάλος έχει ξεσπάσει στη Νότια Κορέα μετά την αυτοκτονία νεαρής γυναίκας στη διάρκεια γυρισμάτων τηλεριάλιτι. Έντονες επικρίσεις δέχεται τηλεοπτικό δίκτυο που φιλοξενεί το ριάλιτι, το οποίο κατηγορείται ότι ταπεινώνει τους υποψηφίους.
Η 29χρονη Τσουν πέρασε το καλώδιο του σεσουάρ γύρω από το λαιμό της και απαγχονίστηκε σε ξενοδοχείο του νησιού Τζετζού όπου γυρίζεται η εκπομπή Jjak («Ο Σύντροφος»), μια παραγωγή του τηλεοπτικού δικτύου SBS.
Απομονωμένοι επί μια εβδομάδα σε ένα ξενοδοχείο, το οποίο ονομάζεται για τους λόγους της εκπομπής «H Πόλη της Αγάπης», δέκα άνδρες και δέκα γυναίκες περνούν από διάφορες δοκιμασίες με στόχο στο τέλος της διαδικασίας αυτής να βρουν τον ιδανικό σύντροφο.
Η εκπομπή που μεταδίδεται από το 2011, ρίχνει τους υποψήφιους σε ακραίες συναισθηματικές καταστάσεις, υποχρεώνοντάς τους για παράδειγμα να τρώνε μόνοι, κάτω από την κάμερα, αν έχουν απορριφθεί.
Η Τσουν άφησε ένα γράμμα στο οποίο εκφράζει την επιθυμία της να τελειώσει.
Η μητέρα της δήλωσε στην εφημερίδα JoongAng Ilbo ότι στην τελευταία τους τηλεφωνική συνομιλία η Τσουν έλεγε ότι δεν ήθελε να ζει πλέον στη Νότια Κορέα αν η εκπομπή μεταδιδόταν.
Σύμφωνα με φίλους της που επικαλείται η εφημερίδα, η Τσουν κατηγορούσε τους παραγωγούς ότι ήθελαν να της κολλήσουν την εικόνα μιας σκοτεινής και αντιδημοφιλούς γυναίκας.
Γυρίζουν «πολλές σκηνές με μένα μόνη μου ώστε να αναδείξουν την αντίθεση με τα ζευγάρια που έχουν σχηματισθεί», παραπονιέται σε σύντομο μήνυμα που έστειλε σε φίλους της. «Τραγωδία στην πόλη της αγάπης» είναι ο πηχυαίος τίτλος της εφημερίδας Dong-A Ilbo που δημοσιεύει τις μαρτυρίες πρώην παικτών, οι οποίοι μιλούν για αδιάκοπες παρενοχλήσεις. Το SBS ακύρωσε την Τετάρτη τη μετάδοση του τηλεριάλιτι και ζήτησε δημόσια συγνώμη από τους τηλεθεατές και από την οικογένεια της Τσουν.
Στη νοτιοκορεατική τηλεόραση αφθονούν εκπομπές αυτού του είδους.
Σε ένα από τα πιο δημοφιλή τηλεριάλιτι αυτoύ του είδους, δύο γυναίκες αναμετρώνται ανελέητα με την ελπίδα να κερδίσουν το βραβείο που είναι αισθητικές επεμβάσεις από την κορυφή ως τα νύχια.
Η Νότια Κορέα καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) με 33,5 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους το 2010, δηλαδή 50 αυτοκτονίες ημερησίως.